Zoeken
  • Emiel de Jong

Emiel en De Voordeeltuin

Mijn naam is Emiel de Jong en ik ben de derde generatie van de familie De Jong die werkzaam is op de kwekerij op Den Ham te Boskoop. Mijn opa is begonnen als boomkweker en zijn zoon, mijn vader, heeft het bedrijf later overgenomen. Mijn vader kweekte onder andere heesters en coniferen. In het jaar 1975 kocht hij een stuk land waarop destijds een kleine hoek met Ilex Verticillata werd geteeld. Hier is mijn passie ontstaan voor de Ilex Verticillata. Mijn vader heeft door de vermeerdertechniek ons bedrijf zo groot gemaakt als het momenteel is en daar zijn we heel trots op.

Inmiddels hebben we 10 hectare land met de Ilex Verticillata. Het verkrijgen van een nieuw soort kost ongeveer 15 jaar aan ontwikkeling maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Sinds 2007 heb ik het bedrijf op mijn beurt van mijn vader overgenomen. In het najaar richt ik mij op het handel klaar maken van de diverse soorten Ilex Verticillata's. Naast de passie voor de prachtige Ilexen hebben we tevens de passie van mijn moeder bewaakt en is deze uitgegroeid tot een prachtige traditionele Boskoopse tuinwinkel.


Ben je bedrijfsmatig actief in het groen, heb je groene ideeën of vind je het anderszins leuk/goed om met elkaar via LinkedIn te contacten. Maar nog leuker kom gerust eens langs. PS. Belletje vooraf vind ik fijn.


www.voordeeltuin.com

www.emieldejong.nl


122 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Clematis